RENUNG-RENUNGKAN LAH WAHAI SAHABAT


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

Hai orang-orang yang beriman hendaklah kamu jadi orang-orang yang selalu menegakkan (kebenaran) karena Allah, menjadi saksi dengan adil. Dan janganlah sekali-kali kebencianmu terhadap sesuatu kaum, mendorong kamu untuk berlaku tidak adil. Berlaku adillah, karena adil itu lebih dekat kepada takwa. Dan bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (Surah A-Maidah ayat 8)


Rabu, 1 Jun 2016

NIK ABDUH KATA DAP "BERI ARAK" MAKA TERTUBUHLAH AMANAH!

Menurut satu laporan dari Malaysiakini pada hari ini, Ketua
Pemuda PAS, Nik Abduh berkata tertubuhnya AMANAH adalah akibat daripada "pemberian arak" oleh DAP kepada beberapa orang bekas pemimpin dan ahli PAS yang menyebabkan mereka "mabuk" lalu menubuhkan AMANAH.

Ustaz Ahmad Awang, Ustaz Abdul Ghani Shamsuddin, Mat Sabu dan lain-lain lagi telah "mabuk" belaka akibat "minum arak" yang disajikan oleh DAP.

Kita faham itu cuma kisan. Tapi tergamakkah seorang ulamak menggunakan kiasan arak dan mabuk kepada ulamak yang lain? Tapi nak buat macam mana kalau memang puak-puak ni suka sangat menggunakan istilah babi dan anjing, kini ditambah pula dengan bahasa kiasan arak dan mabuk pula.

Maka saki baki rasa hormatku kepada orang ini terhapus sama sekali!

4 ulasan:

 1. Nik Aziz wira pas lahirkan zeekor SATAN ke dunia ini.

  Inilah legasi Nik aziz

  BalasPadam
 2. Si setan nih..mmg mulut dan hati busuk..

  BalasPadam
 3. Saya sangat berterimakasih banyak kepada aki wono atas bantuan dana ghaibnya dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisa mendapatkan uang sebesar 470 juta,berkat bantuan aki saya bisa melanjutkan bisnisku lagi dan saya tidak pernah menyanka kalau ini benar benar nyata karna sudah banyak paranormal yang sudah saya hubungi dan saya datangi,itu tidak pernah membawakan hasil bahkan uang saya habis dibawa lari sama mereka dan cuma aki wono saja yang membawakan hasil kalau anda mau di bantu silahkan hbg aki wono di nmr 085-320-535-559...aki wono juga bisa mengeluarkan angka togel yg di jamin 100% tembus seperti 4d 5d 6d angka dari aki betul-betul tembus karna sya udah buktikan terimakasi

  BalasPadam